Mobiele kranen

Mobiele telescoopkranen zijn flexibele machines die snel opgezet kunnen worden en hebben daardoor als voordeel dat zij ook voor een kortstondige huurperiode ingezet kunnen worden.
Wij hebben in ons verhuurprogramma telescoopkranen van 40 t/m 700 ton. Uiteraard kunnen wij grotere capaciteiten voor u verzorgen zodat wij altijd een '' kraan op maat’’ kunnen leveren.

Hoe bepaal ik de "capaciteit" van de kraan, die ik voor mijn hijsklus nodig heb?

Om de capaciteit van de benodigde kraan te bepalen zijn 2 begrippen van belang: de maximale vlucht (in mtr) en de maximale last (in kg).
De vlucht is de afstand van het hart van de kraan tot hart van de last.
De last is het gewicht van het te hijsen object vermeerderd met het gewicht van de hijsmaterialen  zoals het hijsblok, hijskettingen, klemmen e.d.

Houd er rekening mee dat een kraan niet zomaar overal opgesteld kan worden. Er moet een voldoende draagkrachtige ondergrond  zijn en voldoende ruimte om af te stempelen.

Natuurlijk kan ook de hijshoogte bij uw klus de kritieke factor zijn, dan word de kraan ook gekozen aan de hand van de (hoofd)mastlengte.

In de samengestelde hijstabel (te vinden onder de knop "hijstabellen") kunt u met de bovengenoemde kenmerken van de klus de juiste kraan terugvinden.

Hulp bij keuze van de hijskraan

Heeft u een complexe hijsklus of wilt u zekerheid m.b.t. de benodigde kraan, maak dan - alvorens een kraan te reserveren - een afspraak met de kraanplanning (zie "Contact") om de situatie ter plekke te bekijken

Wat kost een mobiele kraan huren?

De mobiele kranen worden met machinist per uur verhuurd, waarbij geldt hoe "sterker" de kraan hoe hoger het uurtarief. Tevens  moet u bij het huren van een mobiele kraan rekening houden met:
Transport kosten / voorrijkosten
Minimum draaiuren: het minimum aantal draaiuren, die voor de betreffende kraan gefactureerd worden. Duurt het kraanwerk langer dan de minimum draaitijd, dan wordt de werkelijke draaitijd in rekening gebracht.
Kosten hijshulpmiddelen: Een hijskraan is standaard uitgerust met diverse hijsbanden en -kettingen. Indien u een specifiek hulpmiddel nodig heeft kunnen wij deze tegen vergoeding en indien voorradig verzorgen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: kraanverhuur@herpertz.nl

Contact of vrijblijvende offerte


* Verplichte velden